travel secrets

Travel secrets

Uw reiswens is mijn uitdaging

Bonaire beschikt over meer dan 22 kleine baaien en strandjes. Sommige stranden zijn van wit en fijn zand, de meeste stranden zijn echter een stuk grover en donkerder gekleurd door het hoge gehalte van gemalen schelpen en oud-koraal. Daar staat dan weer tegenover dat er direct voor de kust spectaculaire riffen liggen.

Vanaf een van de vele strandjes kunt u dit rif eenvoudig ontdekken. Al snorkelend of uiteraard als duiker. Andere activiteiten die u op Bonaire kunt ondernemen zijn bijvoorbeeld wandelen, zeilen, suppen, vissen, windsurfen en het bezoeken van Klein Bonaire (met flamingo’s).

De hoofdstad van het eiland – Kralendijk – is een levendige en kleurrijke plaats. De hoofdstraat Kaya Grandi beschikt over verschillende winkels, die zeker het verkennen waard zijn. Ook vindt u in sommige periodes een lokale markt op het Wilhelminaplein. Tot slot telt Kralendijk vele leuke restaurantjes om te lunchen of te dineren.

In het noorden van Bonaire vindt u het schitterende Washington Slagbaai Nationaal Park. Rijd tijdens een bezoek zeker naar Pos Mangel of Put Bronswinkel om de flamingo’s te bewonderen. Ook vindt u hier prachtige plekken om te snorkelen en duiken. Een wandeling naar het hoogste punt van het park (Brandaris) wordt ook erg aangeraden.

Strandvakantie

Mykonos

Mykonos staat bekend als feesteiland: de uitgelaten en relaxte sfeer is overal op het eiland aanwezig. De terrasjes zijn altijd vol, net zoals de restaurantjes waar lokaal eten geserveerd wordt. Op de meeste stranden begint het feesten al in de middag en gaat het door tot in de late uurtjes.

Lees verder »
Strandvakantie

Ibiza

Eens een toevluchtsoord voor kunstenaars en bloemenkinderen, is Ibiza nu een zomerkamp voor de ijdele welgestelden van Europa die, wanneer ze iets aan hebben, door de stad paraderen in trendy, kostbare blindgangers.

Lees verder »