travel secrets

Travel secrets

Uw reiswens is mijn uitdaging

De Dolomieten zijn een bergketen gelegen in het noordoosten van Italië. Ze maken deel uit van de Zuidelijke Kalkalpen en strekken zich uit van de rivier de Adige in het westen tot de Piave-vallei (Pieve di Cadore) in het oosten. De noordelijke en zuidelijke grenzen worden bepaald door de Pustertal en de Sugana-vallei (Italiaans: Valsugana). De Dolomieten worden bijna gelijk verdeeld tussen de provincies Belluno, Zuid-Tirol en Trentino. Andere berggroepen van vergelijkbare geologische structuur zijn verspreid langs de rivier de Piave naar het oosten – Dolomiti d’Oltrepiave; en ver weg over de rivier de Adige naar het westen – Dolomiti di Brenta (Westerse Dolomieten). Een kleinere groep wordt de Piccole Dolomiti (Kleine Dolomieten) genoemd, gelegen tussen de provincies Trentino, Verona en Vicenza (zie kaart). Het Nationaal Park Dolomiti Bellunesi en vele andere regionale parken bevinden zich in de Dolomieten. In augustus 2009 werden de Dolomieten uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

Wintersport

Arosa – Zwitserland

Arosa is een verrassend intieme plaats. Naast de sneeuwzekerheid van het skigebied is het dorp zelf een trekpleister voor een zeer gemengd publiek. Voor kinderen zijn er volop faciliteiten zoals de vele dagverblijven.

Lees verder »
Wintersport

Voss – Noorwegen

Beleef een fantastische skivakantie in Voss, Noorwegen, tijdens een verblijf in het Myrkdalen Hotel. Geniet een week lang van ongeëvenaarde sneeuwpret in een prachtige omgeving. Het Myrkdalen Hotel

Lees verder »