travel secrets

Travel secrets

Uw reiswens is mijn uitdaging

Wanneer u in Funchal aankomt, staat u versteld van de onmetelijkheid. Huizen en meer huizen rijzen op uit de zee en bedekken het hele natuurlijke amfitheater dat Funchal is. Het is het belangrijkste commerciële, toeristische en culturele centrum van het eiland Madeira. La Zona Velha, de oude binnenstad van de stad, heeft nog steeds een levendig eigen lokaal leven en het is de meest trendy plek op het eiland. Een wandeling door de smalle geplaveide straatjes met een aantal intrigerende kleine musea, winkels en cafés en een zout oud havengebied is een waar genot. ‘s Nachts komt de buurt tot leven. De restaurants zitten tot de nok toe vol en St. Mary Street wordt de ontmoetingsplaats voor jongeren die klaar zijn om een goede tijd te hebben. Om van de prachtige flora van het eiland te genieten, hoeft u Funchal niet te verlaten. Aan de rand van de stad vinden we een aantal glorieuze tuinen zoals de Jardim Botânico, Quinta da Boa Vista, Palheiro Gardens en Monte Palace Tropical Gardens, bereikbaar met de kabelbaan vanuit het centrum van Funchal. Enkele andere interessante dingen om te doen en te bezoeken zijn: De Mercado dos Lavradores, een zeer kleurrijke markt van verse producten en handwerk; de 15e-eeuwse kathedraal; Quinta das Cruzes en de wijnkelders van Adegas São Francisco. Er zijn veel redenen om van de bruisende havenstad te houden, dat ondanks dat het klein is, het veel te bieden heeft.

Luxe Reizen

Seychellen

De Seychellen is een paradijselijke eilandengroep in de Indische Oceaan. De eilanden staan bekend om hun ongerepte stranden, kristalheldere water, weelderige jungles en unieke granieten rotsformaties.

Lees verder »
Luxe Reizen

Bali

Welkom op het betoverende eiland Bali – een van de meest geliefde bestemmingen in Indonesië en een waar paradijs op aarde. Bali biedt een prachtige mix van natuur, cultuur, spiritualiteit en strand. Het eiland heeft voor ieder wat wils

Lees verder »