travel secrets

Travel secrets

Uw reiswens is mijn uitdaging

Veel mensen kiezen als stedentrip naar Noord Amerika vaak voor New York. En natuurlijk is New York altijd een goed idee maar denk ook eens aan de heerlijke Canadese stad Montreal. Want het hippe Montreal is ‘hot’. Montreal ligt in de Franstalige provincie Quebec en daarom waan je je in het oude centrum even in Parijs. Ook hier kan je heerlijk ontbijten met verse baguettes en croissants. Langs de geplaveide straten staan veel historische gebouwen, mooie pleinen, de oude haven en veel bezienswaardigheden zoals de Basiliek Notre-Dame. Een van de leukste wijken vind ik toch Quartier Latin. Net als de Parijse wijk is het Quartier Latin van Montreal een studentenwijk die uitgroeide tot een levendige plek met hippe restaurants en volop cafés.

Stedentrips

Athene

Athene is een van de oudste steden van Europa en perfect voor een stedentrip, in welk seizoen dan ook. Athene lijkt wel een openluchtmuseum. En wat ook zo fijn is, de leukste wijken zijn allemaal te belopen.

Lees verder »
Stedentrips

Krakau

Krakau is een hele mooie stad in het zuiden van Polen. Een stad die nauwelijks aangetast is tijdens de 2de wereldoorlog en dan ook echt een oude binnenstad heeft. De vele musea en bezienswaardigheden in Krakau hebben ervoor gezorgd dat Krakau vandaag de dag één van de populairste bestemmingen is voor een stedentrip binnen Europa.

Lees verder »