travel secrets

Travel secrets

Uw reiswens is mijn uitdaging

Mykonos staat bekend als feesteiland: de uitgelaten en relaxte sfeer is overal op het eiland aanwezig. De terrasjes zijn altijd vol, net zoals de restaurantjes waar lokaal eten geserveerd wordt. Op de meeste stranden begint het feesten al in de middag en gaat het door tot in de late uurtjes. Mykonos heeft veel mooie stranden en is erg rotsachtig, het heeft niet veel groen. Ruige heuvels bedekt met rotsen, eeuwenoude windmolens en hier en daar bomen en wijngaarden wisselen elkaar af in het Griekse landschap. Ondanks de droge omgeving heeft het eiland een charmante, toegankelijke uitstraling. De Griekse gastvrijheid, schilderachtige dorpjes en rustige baaien zorgen voor een prachtig vakantieplaatje. Het haast sprookjesachtige Mykonos komt in veel legendes en verhalen voor, ook in de Griekse mythologie. Zo zou hier de slag tussen Zeus en de Giganten hebben plaatsgevonden, en heeft het eiland zijn naam te danken aan de held Mykonos. Het eiland heeft een rijkdom aan cultuur en geschiedenis, mede door de vele veroveraars die over Mykonos hebben geheerst. Romeinen, Byzantijnen, Venetianen en Ottomanen hebben in het verleden hun stempel op Mykonos gedrukt. Dit is nog altijd terug te zien in de unieke bouwstijl, heerlijke keuken en allerlei bezienswaardigheden.

Strandvakantie

Bonaire

Bonaire beschikt over meer dan 22 kleine baaien en strandjes. Sommige stranden zijn van wit en fijn zand, de meeste stranden zijn echter een stuk grover en donkerder gekleurd door het hoge gehalte van gemalen schelpen en oud-koraal.

Lees verder »
Strandvakantie

Ibiza

Eens een toevluchtsoord voor kunstenaars en bloemenkinderen, is Ibiza nu een zomerkamp voor de ijdele welgestelden van Europa die, wanneer ze iets aan hebben, door de stad paraderen in trendy, kostbare blindgangers.

Lees verder »